Onze Cursussen

Arabisch Als Tweede Taal

Het Arabisch is een zeer belangrijke taal die wereldwijd door circa 320 miljoen mensen gesproken wordt. Er zijn vele varianten van het Arabisch, maar bij een cursus aan Future Education Institute richten wij ons op het officiële Modern Standaard Arabisch. Het Arabische alfabet komt aan bod en u zult ook oefenen met het voeren van gesprekken in het Arabisch. De hoeveelheid huiswerk is afhankelijk van het niveau van de cursus, maar u kunt rekening houden met een aantal uur huiswerk per week. Onze cursussen worden gegeven op verschillende niveaus, wat duidelijk wordt aangegeven bij iedere cursus.


Wat je zou moeten weten over de basis van het Arabisch
Voor alles moet je weten dat er twee soorten Arabisch zijn, die bekend staan als literair Arabisch en dialectisch Arabisch.
Literair Arabisch, ook wel bekend als Modern Standaard Arabisch, is de vorm van Arabisch die in alle Arabische landen voorkomt en is de overheersende geschreven vorm, maar het wordt ook gevonden in publieke discussies en in de media.
Dialectisch Arabisch komt overeen met de vorm van Arabisch die mondeling wordt gebruikt. Deze vorm verandert omdat de gesproken vormen van dialectisch Arabisch in elk land anders zijn; Egyptisch Arabisch heeft weinig gemeen met het Marokkaanse dialect of dat van Saoedi-Arabië.